Cübbeni Diken İğnesin

İhtilal Rüyası

Cübbeli Ahmet Hoca’ya ekseri kendi başına gelenler hakkında değil de, devlet, millet, hükümet gibi meselelerde rüyalar gösteriliyormuş. Mesela Anayasa Mahkemesi’nin bazı konularda alacağı kararları çok önceden görüyor ve arkadaşları “Acayip ilginç, ne alakası var?” falan diyorlarmış, ama çıkıyormuş. Yakın çevresindekiler de tanığı. İşte, bu gördüklerinden bir rüyayı da kamuoyuyla paylaşmış sağ olsun. Bu rüya özellikle yetkilileri ilgilendiriyormuş. Bakalım neymiş:

“Ailemin eskiden İstinye’de oturdukları evleri vardı. Ben de o evde bir sene kadar oturmuştum. O 3-4 katlı bahçeli bir evdi. Rüyamda o evi görüyorum. Evin bahçesinde kendi eşimle, çocuğumla duruyorum. Üst kata bakıyorum. Ailem en üst katı açıp, duvarı kırıp, oraya cam falan yapmışlardı. O camlı yerde şu anda Türkiye’yi yöneten en üst yetkililer oturuyor. Cama sıfır oturdukları için ben bahçeden görüyorum. Bir sıra halinde dizilmişler. Ben onlara bakarken birden orada dipçikli askerler göründü. Jandarma mı oluyor onlar bilmiyorum. Dipçikli askerler zuhur etti orada ve yetkililerden kimse görünmedi artık.”

Bu rüyanın tabiri de çok açık diyor. Bu gün yaşadığımız süreç bir ihtilalle sonuçlanabilir. Ey yetkililer, aman dikkatli olun.

Dincilerin Rüyalara İlgisi

İnsanoğlunun bir gelecek merakı var malum. Gördüğü rüyadan, kıldan, tüyden, kahve telvesinden, elindeki çizgilerden medet umar ki, gelecekte ne gelecek. İslam’dan sonra levh-i mahfuz meleklerinin muhabbetlerine kulak misafirliği imkânı da kalmadığına göre, geleceği bilmek ancak Allah’ın bildirmesiyle mümkün. Bu açık kapı tüm dincilerin gelecek öngörülerinin kapısı olmuş, yoksa itikadi problem doğacak.

Adı üzerinde, sütçü, yoğurtçu gibi din satan dincilerin tatlı kazanç alanlarından biri de rüyalar. Okunmuş kalem, kabir azabından muhafaza eyleyen yanmaz kefen gibi çok çeşitli enstrümanları kullandıkları gibi, rüya yorumları da para getiriyor. Her dinin ayrı rüya tabircileri var. Hristiyan, Yahudi ve sair dinlerin de dincileri var tabi. Bir elma görüyorsun rüyanda, dinine göre tabiri değişiyor.

Bizde doğal olarak İslami Rüya Tabirleri revaçta. Her halde kimse rüyasının tabirine göre din değiştirmeyeceğinden diğer dinlerin tabirine bakmıyordur.

Bir internet sitesinde tarifesini de bulduk. (İslami tarifedir herhalde.)

İstihare Rüya Tabiri 99 TL
1 Rüya 25 TL
2 Rüya 39 TL
5 Rüya 79 TL
10 Rüya 149 TL
Twitter Online Rüya Tabiri 150 TL

Parasal karşılığı olmasa da, rüyanın tabiri sorulan şahıs, kendi ilmine itibarı hissediyor, fikirlerini telkin imkânı doğuyor, vaazü nasihatte bulunuyor.

Alleme-i Cihan Rüya Tabircisi Olsan…

Cübbeli Ahmet Hoca rüyasını ihtilal ihtimaliyle tabir etmişti. Bu tabir işinden kazanç elde eden yukarıda tarifesinden bahsettiğimiz site de, reklam amacıyla olsa gerek Cübbeli’nin rüyasını farklı tabir etmiş ve yayınlamış. Yoksa Cübbeli’nin tabire ihtiyacı mı var ki parasını ödeyip satın alsın. Meşhur kişilerin rüyalarını duydular mı üzerine atlayıp tabiri patlatıyorlar zaten. Mesela Demet Akalın Twitter’daki hesabından gördüğü bir rüyayı yazmış. “Rüyamda oğlum olmuş onla uçurtma uçuruyodum ne demek acaba?” Tabirci atlamış: “Demet Akalın hamile olmadığına göre” (hamile olsa bilir!) “erkek çocuk doğurması veya erkek çocuğa sahip olması kısa sürede gelişecek müjdeli bir olaya, ticarete ve faydalı bir girişime işaret eder.” Daha devamı da var.

Cübbeli’nin rüyasının tabiri ise şöyle:

“ülkede yönetim değişecek. Hem de adil ve güçlü bir yönetim gelecek. Bugün ülkenin geldiği durum huzursuzluk, kan ve gözyaşında boğulmaktır. Cübbeli Ahmet Hoca’nın rüyasına göre ülke kısa süre içinde kötü günlerini geride bırakarak adil ve güçlü bir yönetime kavuşacak…

Sitenin bu farklı tabirini haber yapan bir internet gazetesi de kendilerini “Cemaate Yakın” olarak nitelemiş. Curcuna burada kopuyor. Çok içerliyor bu işe tabirci ve anlatıyor:

“… Türkiye ve dünya gündeminde büyük olayları önceden haber vermesiyle ünlü bir site…

Yaklaşık 17 yıldırda aynı çizgide hizmet vermeye, ülke insanlarına ışık tutmaya çalışıyor…

Nostradamus’un kehanetlerine saygı duyan, inanan Türkiye, 17 yıllık … sitesinin başarısını görmezden geliyor…”

Merak saikiyle araştırıyoruz önceden haber verdiği büyük olayları:

  • Güneydoğu’ya güven ve huzur gelecek
  • Türkiye’deki güçlü bir akım gücünü ve itibarını kaybedecek
  • Orta Asya’dan bir lider çıkacak
  • Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor
  • Yönetimde olan kişi azledilecek
  • Ülke genelinde çıkarılacak fitnelere dikkat
  • Vs…

Ve şöyle bağlıyor sözü Yazar:

“Ancak, bu ülkede Alleme-i Cihan bir rüya tabircisi olsanız değişen bir şey olmaz…

Birileri gelir ve 17 yıllık emeği elinden alır…

Gıkın bile çıkmaz…”

E insan üzülüyor haliyle…

Bizim gibi sıradan insanların bildiği tek tabir ise: “Bir tarafın açıkta kalmış”

Cübbeni Diken Makina

Susayan insanın rüyasında su görmesi gibi, belli bir konuda yoğunlaşınca o konuda rüyalar da görülüyor. Diğer vesileler gibi bu rüyalar da insanların düşünce biçimlerini değiştirebiliyor. Kafasına elma düşen herkes yerçekimini bulmuyor veya azm-ü hamam eden herkes “evreka, evreka” deyip sıvıların kaldırma kuvvetini keşfetmiyor.

Dikiş makinası yapabilmek için uğraşan bir çok insan ve bu insanlarla ilgili hikayeler var. Bu günkü dikiş makinalarının temel prensiplerini geliştirenlerden biri Amerikalı Elias Howe. O güne kadar ipliğin dikiş makinasındaki iğnenin neresine geçirileceği konusu makine dizaynında en önemli problemlerden. Yorgan iğnesi gibi iğnenin tepesine mi, ortasına mı? Çeşitli denemelerden verimli sonuç alınamıyor.

Elias Howe 16 yaşında tekstil sektöründe işçi olarak çalışmaya başlamış. Krizler ve hastalığı nedeniyle işsiz kalmış. Evin geçimine katkı sağlamak için dikiş yapan hanımını seyrederken, insan elinin işleyişinin taklidine dayalı bir makine yapılamayacağı sonucuna ulaşıyor. Zincir dikişte tek iplik yeterli iken, makinede elle dikildiği gibi dikiş de yapılamayacağına göre iki iplik kullanılması gerekiyor. Konu üzerine yoğunlaşmış çalışırken bir gece rüyasında ilkel bir kabileye esir düştüğünü görüyor. Kabile mensuplarının mızraklarının ucu göz şeklinde delik. Bu rüyadan ilhamla, ipliği iğnenin ucuna yerleştirdiği gibi ikinci iplikle de kumaşın altında ilmek oluşturuyor.

Bir Cübbelinin Rüyası da Dikiş Makinası Olaydı

Be hey cübbeli, sarıklı, çeşitli kisveli hocalar, hahamlar, papazlar. Mana aleminde size sunulduğunu iddia ettiğiniz keşifler ancak sizi bağlar. Bunları inananlarınızla paylaşmanız yeterli tatmin sağlamalı. Daha milleti fesata vermeyin. Eğer madde aleminde topluma faydalı bir keşfe vesile rüyanız varsa anlatın da dinleyelim.

Katinanın elinde makina dikemez ah dikemez.

https://youtu.be/eyLYKsse1I4

1160 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Gokhan OGUZ

1965 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne kaydoldu. Mezuniyet sonrası 1992 yılı mart ayında Hâkim Adaylığını tamamlayıp Danıştay Tetkik Hâkimi olarak atandı. Başbakanlık ve Kamu İhale Kurumu’nda görev yaptı. 2013 yılında döndüğü İdari Yargı Hakimliği görevinden 2019 yılı Mart ayında emekliye ayrıldı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir