İSTİKAMET KIZILDAĞ

Adana metropol’ ünün kuzeyinde toros silsilesinin bir yükseltisi de “Kızıldağ”dır. Bu dağın eteklerinde modern garabetlerimizden biri olan Kızıldağ yaylası bulunur. Garabet dememin nedeni aç gözlü “bazı” insanlarımız sayesinde ormanlık alanlarında yaylalarında talan ile berbat edilmesidir. Bu çevreci duyarlılığımızı ifadeden sonra gelelim sadede.

Bu hafta sonu on kişilik bir gruptuk. 5 Nisan sabahı Kızıldağ Yaylası Aytaç Durak Bulvarı sonuna araçlarımızı park ettik. Burada tabanvaylarımıza binerek Kuzey-batı istikametinde şırıl şırıl şırıldayan çavlanlar refakatinde Kızıldağın ardına dolaştık. Bir moladan sonra gidişin tersine bir güzergahla dağ tavaf ile geri dönüldü. 5.5 saatlik bir yürüyüş böylece hitam buldu. 25 km civarında yüründü ( hissedilen mesafe 40 km. idi).Güzergahın %70 inin bol karlı oluşu yürüyüşte harcanılan eforun yükselmesine neden oluşturdu. Şükür vukuatsız dönüldü tabi Hidayet’in olayını saymazsak; Hüdo bir vadiden geçerken boyunca kara saplandı dibinden bir derenin aktığını fark edince kendi olanaklarıyla kurtuldu.

Malum bu grubun bir özelliği de dağ ve tepeleri boş bırakmazken engin denizleri ve derinliklerini de ihmal etmemek. Bu cümleden olarak ta gelecek haftalarda sahil yürüyüşü ve deniz dalışlarını gündemine aldı bakalım nasip nasıl olacak.

Fotoğraflar

1139 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Ali Taşkın BALABAN

1958 yılında Eskişehir’de doğdu. Ankara Ü. S. B. F'ni bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde memur olarak çalıştı. Antalyada ikamet etmektedir.. * Facebook Sayfamızı Beğenebilirsiniz: buradan abone olabilirsiniz ve yazılarımızı kolayca takip edebilirsiniz. * Yazıların üstündeki benim adımı tıkladığınızda benim tüm yazılarımı içeren 5 - 6 sayfalık menü açılır oradan istediğinizi tıklayarak okuyabilirsiniz. Yorumlar vasıtası ilede yüksek fikirlerinizi iletebilirsiniz. Lütfedip okuduğunuz için teşekkürler.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir