Top Yekun Kainat İklimi Nereye?

Dünya yada top yekun Kainat İklimi nereye?

Her yıl belli tarihlerde yüzme sezonuma start, yine belli günü geldiğinde de son verirdim. Bu yıl veremedim. Mevsim mevsime ulandı, karıştı. Fotoların biri düne diğeri evvelki güne ait. Bir ben değil cümle âlem sahilde denizde. Yani özel bir yiğitlik söz konusu değil. Her ne kadar arkadaki dağda kar gözükse de deniz sıcaklığı 18-19, atmosfer ise 25 santigrat derece.

19,1 derecede yüzme yarışı iptaline şahit olmuştum yani 19 altında olması gerekiyormuş. Dünya rekorları 17 derece ve altını gerektiriyormuş.

Şubatın ortasına geliyoruz bu sıcaklıklar çok fazla. Normal olmayan hâl bu. Hava arada esip gürlese, yerden alıp gökte yese de iki üç gün sonra her yer süt liman. Ali Çaldır kardeşimin deyimiyle “ iklimlerinde iklimleri var devinip evriliyorlar” öyle olmalı yoksa İnsanoğlu tüm kainatı fesada verecek kadar etkin mi? Eskinin orman alanlarının çölleşmesi, on yıllarca süren kıtlıklara hatta kavim göçlerine neden olan abuhava hangi bayırın gülü; hangi asrın küresel ısınması idi?

Bizim Mahdum anlattı: geçenlerde Serik’te bir pazarlığa şahit oldum. Bir Ankaralı kabzımal yeni muz serası kurmuş ve iki yıl sonra ürün alabileceği varsayılan çiftçiye 9 tl baş fiyattan avans veriyordu. – Dayı dedim, her yaka muz serası, bahçesi oldu, biz umuyoruz yakında portakalda narda olduğu gibi 1 – 2 tl ye muz yiyeceğiz sen üç beş sene sonrası ürüne baş fiyat çekiyorsun ne iş? Dedi ki: sizin beklentiniz yanlış benim yaptığım doğru. Zira küresel ısınmadan en çok Tropikal bölge etkilendi oranın bitki kuşağı Akdeniz bölgesine kaydı, artık oralarda O bitkiler yetişmiyor/meyecek belki oralara buralardan gidecek ve siz daha pahalıya yiyeceksiniz!

Vay be, toprağımız kayıyordu neyse de havamızda kayıyormuş, yakında güney kıyılarımız pasaportsuz maymunlarla, Tarzanlarla dolacak; otlar, kuşlar, ağaçlar olayın farkında lakin “ne sen bunun farkındasın ne polis farkında”. Bindik bir alâmete gidiyoruz kıyamete: Kıyametimiz encamımız hayrola!

60802 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Ali Taşkın BALABAN

1958 yılında Eskişehir’de doğdu. Ankara Ü. S. B. F'ni bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde memur olarak çalıştı. Antalyada ikamet etmektedir.. * Facebook Sayfamızı Beğenebilirsiniz: buradan abone olabilirsiniz ve yazılarımızı kolayca takip edebilirsiniz. * Yazıların üstündeki benim adımı tıkladığınızda benim tüm yazılarımı içeren 5 - 6 sayfalık menü açılır oradan istediğinizi tıklayarak okuyabilirsiniz. Yorumlar vasıtası ilede yüksek fikirlerinizi iletebilirsiniz. Lütfedip okuduğunuz için teşekkürler.

Bunları da sevebilirsiniz

Top Yekun Kainat İklimi Nereye?” için 2 yorum

  1. Zamanı iyi yakalıyor ve iyi degerlendiriyorsunu.Hem de hiç derdi tasası olmayan ,hayatının her safhasi mukemmel dizayn edilmiş ve dolayisiyla krize kapanmis bir insanin portresi var sizde.Fakat fırtınalar ve dipsiz kuyular insanın kendinde saklı ne olduğu belli olmayan hazineleridir.Ama yine sizin tarzınızla hayatla ara sıra dalga geçer gibi görüntü verebilsem…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir