Kamer Genç’in Anısına

Danıştay’da çalışırken kimi kanunlarla ilgili Meclis görüşmelerini incelemek zorunda kaldığım uyuşmazlıklar nedeniyle ve Meclis tutanaklarından tanıdım Kamer Genç’i.  İncelediğim konularla ilgili söylenmesi gereken her şeyi söylemişti. Meclis çoğunluğuna sahip iktidar partisi milletvekillerinin siyasi iradeye rağmen tasarı veya teklif aleyhine konuşmaması anlaşılabilirdi. Muhalif parti mensupları da sanırım uzun vadeli projeksiyonları nedeniyle ana konuları dile getirmiyorlardı veya Kamer Genç nasılsa söyler diye. Ama hesapsız kitapsız dosdoğru sözleri çoğunlukla Kamer Genç söylemişti.

Başbakanlıkta çalışırken tanışma şansı yakaladım kendisiyle. Siyasi nedenlerle hazırlanmış bir kanun tasarısının Meclis Genel Kurulunda görüşülmesi aşamasında. Kanunla ilgili söylenebilecek çok şey vardı, ben de bu lafları etmiş ancak tasarıya teknik destek sağlamak zorunda kalmıştım. Genel Kurulda kanunun görüşülmesi sırası geldiğinde lobide karşılaştık. Kişisel görüşlerini açıklamak üzere söz istediğini öğrendim. Tanıştık, bir çay içtik, muhabbet ettik. Bu kanunun hazırlanmasında benim de katkım oldu, şu şu lafları etmezsen sevinirim dedim. O lafları etmedi. Yeni tanıştığı ve iki kelam ettiği bir kişinin hatırı için.

Vatanını ve milletini seven, zeki bir insandı. Hiçbir çıkar grubuna itaat etmedi, doğru bildiklerini söylemekten geri durmadı, sözünü eğip bükmedi. Tek başına muhalifti. Allah(C.C.) da kimseye muhtaç etmedi.

Meclis faaliyetleri tutanaklara bağlandığından, ileride bu günleri araştıranlar Kamer Genç’le ille tanışacaklar. Gerçekleri arayan ve gerçeklere saygı duyan insanlar sevecekler, diğerleri korkacaklar.

Her insan gibi geldi, geçti. Her insan gibi doğruları ve yanlışları oldu. Allah(C.C.) taksiratını affetsin, rahmetiyle muamele eylesin.

1245 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Gokhan OGUZ

1965 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne kaydoldu. Mezuniyet sonrası 1992 yılı mart ayında Hâkim Adaylığını tamamlayıp Danıştay Tetkik Hâkimi olarak atandı. Başbakanlık ve Kamu İhale Kurumu’nda görev yaptı. 2013 yılında döndüğü İdari Yargı Hakimliği görevinden 2019 yılı Mart ayında emekliye ayrıldı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir