Kralın köpeğine hakaret

Sosyal medyada hakaret ve özellikle Devlet büyüklerine hakaret suçuyla ilgili hayal gücümüzü zorlayan örneklere şahit oluyoruz.

Son örnek Tayland’dan.

2015 Yılı Aralık Ayında The Telegraph, BBC gibi uluslararası haber yayınlarında geçen haberlere göre; askeri rejimle yönetilen Tayland’da savcılar, sosyal medyada Kral Bhumibol Adulyadej’in köpeğine hakaret ettiği iddiasıyla bir kişi hakkında dava açtı.

Tayland’da işçi olan Thanakorn Siripaiboon, Kral’ın köpeği hakkında uygun olmayan yorumları Facebook‘ta paylaşmakla suçlanıyor. Siripaiboon suçlu bulunursa 37 yıla kadar hapis cezası alacak. Ne dedi de hakaret oldu konusunda yetkililerce henüz bir açıklama yapılmamış.

Aynı haberlere göre 2014 Yılında da 400 yıl önce yaşamış bir hükümdara hakaret ettiği gerekçesiyle bir akademisyen hapis cezasına çarptırılmış.

İyi ki Tayland’da yaşamıyoruz. Kralımız da yok. Olsa, bırakın kralı, köpeğine bile laf edemezsin. Kralın çanağından beslenenlere dair her sözün hakaret olarak algılanabilir. İşin yoksa kralın yargısında derdini anlat.

kralin_kopegi_01

1155 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Gokhan OGUZ

1965 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne kaydoldu. Mezuniyet sonrası 1992 yılı mart ayında Hâkim Adaylığını tamamlayıp Danıştay Tetkik Hâkimi olarak atandı. Başbakanlık ve Kamu İhale Kurumu’nda görev yaptı. 2013 yılında döndüğü İdari Yargı Hakimliği görevinden 2019 yılı Mart ayında emekliye ayrıldı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir