Hanife ŞENYÜZ Vefat Etti

Hanife ŞENYÜZ

Hanife ŞENYÜZ

1961 yılında Yozgat’ta doğdu. 1982 yılında Gazi Ünversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Aynı yıl Akdeniz Haber Ajansı’nda gazetecilik yaşamına adım attı. Sırasıyla Dünya Gazetesi, Ekonomist Dergisi, Radikal Gazetesi ve Taraf Gazetesinde ekonomi muhabiri olarak çalıştıktan sonra emekli oldu.

Sağlık sorunları nedeniyle gazetecilik mesleğinden ayrıldığında, mesleğine “şimdilik” nokta koyduğunu düşünüyor ve “noktadan sonra başlayan cümlelerin daha keyifli kurulacağı umudu”nu taşıyordu.  Bizi kırmayıp fenafil sitesinde yazmayı kabul etti. Siteyi yenileme çalışmalarını sonlandıramadığımızdan, yazı-çizi işlerine ara verdik. Sonra Hanife’yle görüşme fırsatımız da olmadı.

Uzun yıllara dayalı bir arkadaşlığımız yoktu. Radikal Gazetesi Ekonomi Muhabiri iken tanışmıştık. Zekâsı ve çalışkanlığı yanında ve esas itibariyle insanlığıyla farkediliyordu. İnsandı, elinden ve dilinden emin olduğun insandı. Gerçekleri arayan, sorgulayan, özgür düşünen insandı. İstikamet üzereydi. Hiçbir dönemin putuna tapmamıştı.

Sağlık sorunlarının ağırlaştığını duyduğumuzda, bir gün ziyaretine gitme planları yaparken vefat etti.

Allah(C.C.) iyilerin arasına alsın, rahmetiyle muamele eylesin.

Sitemizdeki Tüm Yazıları

hanife_01

hanife_03

1772 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Gokhan OGUZ

1965 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne kaydoldu. Mezuniyet sonrası 1992 yılı mart ayında Hâkim Adaylığını tamamlayıp Danıştay Tetkik Hâkimi olarak atandı. Başbakanlık ve Kamu İhale Kurumu’nda görev yaptı. 2013 yılında döndüğü İdari Yargı Hakimliği görevinden 2019 yılı Mart ayında emekliye ayrıldı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir