MEMLEKETE HİZMET BİRLİĞİ

BİR ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ

Köylere Hizmet Birliği, Sulama Birliği, Motorlu Taşıyıcılar Birliği, Talebe Birliği… Birlikleri severim. Zıddı kesrettir. Kesrette kaybolunur, maksuda ulaşılamaz, ayrıca bir olursak ‘diri’ olmaz mıyız? Bizler buna yönetim biliminde ‘sinerji’ diyoruz. Toplam enerjinin üstünde bir enerji, bunları bilirsin de girizgâh açısından faydalı.

Öncelikle yaklaşan süreç içinde, taraf olmak için kendine makul gerekçeler hazırlamalısın. Daha doğrusu bir takım alametleri makul gerekçeler ve saikler babında değerlendirirsin. İnanmadan bir işe başlanmaz. Daha sonraki süreçte bu inanç seni havaya da sokacaktır. Hatta frenleyemezsen hastalığa da dönüşür. Vali olmak, zengin olmak, güzel kızı almak, vs…böyle . Şartlar hep iyiyi gösteriyor, pusula ışığı gösteriyor. Aldığın bir telefon, hatta rüyaların da. Hem ne eksiğin var ki. Hem bu işi diğerleri senden daha iyi biliyor da değiller. Eş dost tanıdık, bu işle uğraşan birçok da dostların var, camiaya yabancı değilsin, onlar da insan sonuçta, her biri ufak birer destek atarlar, insanlık ölmedi ya. sühunet 47 derece, tozlu, flu bir şehir, seni seviyorlar, misyon diyorlar, dedeleri de bu coğrafyadaydı. Şimdi iş kurmak, zengin olmak, toplumsal kalkınma, vs diyorsun. İşe yarar şeyler söylüyorsun, açıklıyorsun, ikna ediyorsun, biz havaya atış yapmayız aslanım. Mc Kenzi olsa bunları altmış bin dolara söylerdi, unutma, bu sıcak seni daha pozitif yapıyor. Bak başvuru da elektronik ortamda. Hey be Aslan Teknoloji…

Yabancı dil, orta, iyi, çok iyi.. iyi desem az gelir, bana yazık, çok iyi olsun. Pilav üstü döner.+2.000 YTL. Tamam, Popstarlar bir salonda, ikişer dakika, kendini çok iyi anlatmalısın, hızını alamayanlar hizmet aşklarından, doğduğu köyden, hayırseverliklerinden fırsat bulurlarsa korsan bahis yapabiliyorlar, ortalama 2 dakikada bir standart alkışlar, aslanım bak asıl, sen bu pazarda farklı bir yerde duruyorsun, KOBİ Ustasısın unutma.

Daha yukarılara taşı, sana öneride bulunan çok, onlar da enayi değiller ya, bu işi biliyorlar, yukarılara çıktıkça, 4.000 dava arkadaşının da oralara geldiğini, kamp kurduğunu, flama diktiğini görüyorsun. Bu aslında sevindirici de, yanlardan iyi havadisler alıyorsun, hoş, emeği geçenleri unutacak değiliz. Bu aralıkta telefon faturalarının önemi olmaz, Gerilimlere ve olası provokasyonlara karşı duyarlı ol, haklı olan çoğunluk sen değilsin, onlar, Ortalama milli hasıladan cebimize giren paranın düşük olmasında senin de etkin olmamış mıdır? Yüzde sıfır kaç binde bir de olsa senin payın vardır, kötü çalışan, üstelik dinozor bürokrasi içinde sen de yok musun, ama olsun, başta da söyledik, biz Memlekete hizmet birliğiyiz. Son günler  yaklaşmıştır ve gözler bir noktaya fokus olmuştur. Becerebilirsen yaklaş, neden olmasın, ancak, ağabeylerimiz hayırlısını öneriyorlar, bu arada kendileri gitmiyorlarsa… Çekilişe az bir süre kaldı, Rahmetli Babamı ve heyecanını şimdi anlayabildim. Sabah hemen beni bir gazete almaya yollardı. Ucuz olanı da idare ederdi. Sonradan listeler bedava dağıtılmaya başlandı. Süratle göz atardık. Önce amortiler, orayı evvela garantiye almayı önemserdik, sonra büyük ikramiye ve ortalar…

Hayırlı olur, inşallah, Gördüklerimiz bu alemin bu basamağındakiler.. Diğer alemlere de muttali olabilirsek bir şeyler karalarız.

 

5.6.2007, Ankara

1414 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

İhsan Solmaz

1956 yılında Ankara Çamlıdere'de doğdu. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra T.C. Trablus Büyükelçiliğinde Sözleşmeli Memur olarak çalışmaya başladı. 1985 yılında 10 ay ABD/Boston, Simon’s College ‘de eğitim aldı. Çeşitli özel ve kamu sektörü işyerlerinde ve KOSGEB’de çalıştı. Siyasallılar Vakfı Kurucu Üyesi ve Mütevelli Heyet Üyesi olup, uzun süre Başkanlık görevinde bulundu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir