İLK KAN YA DA SEVEMEDİM ZORLUKLARI

10 mayıs Pazar sabahı alelusul cem olundu ve yerköprü mevkiine varıldı. Yerköprü Anadolunun pek çok yerinde görülen ve bilinen coğrafi bir vaziyettir. Kendi yolunda akıp giden ırmak karar değiştirir aniden yerin dibine batar. Uzun bir mesafede battı çıktı yapar. Arada doğal bir köprü olmuş olur. Konya’da Göksu üzerindekini Aziz dostum Ahmet Sorgun beyefendi sayesinde tanımıştım. Şimdi Adana’dakini de bu sayede tanıyacağım için heyecanlıydım. Oradan başlanarak Çakıt vadisi boyunca yürüyüş devam etti. Her şey yolunda idi. Hava ılıman, güneş mutedil, çayır çimen parlak kurt kuş coşkulu idi. Lakin bu hal uzun sürmedi. Yol gitti kale gibi duvar oluşturmuş kayalara dayandı. Bu kayaları tırmanıp geçmek bizim konseptimize aykırı esasen. Bizler “ ipsiz dağcılarız” kayalar bize iyi gelmez. Hele ki bana asla. 40 km. yürürüm ama 40 mt. hem de yan yan kaya geçemem. Korkarım acayip. Psikolojik işte, bünye meselesi. Zorlandım yoldaşlarımca karşıda kaçırılmaz görüntüler vardı. Bismillah deyip daldım kayalara, çıplak ellerle. Benim ellerim narin, kayalar hoyrat ve alt tarafları deli bir ırmak. Şunca zamandır yaptığım bu sporda bu denli heyecan yaşamamıştım. Ellerimi kanattı kayalar böylece ilk kanım aktı o taşların üstüne, AB rh+ asil Türk kanları. Ayırdımına vardığımda hedefe ulaşmıştım.

Güngörmez deresi göreceğimiz doğa harikası. Dere dağın derinliklerinden doğup yine derinliklerde seyahat ederek Çakıta karışıyor. O karıştığı yer tarihin her zamanında önemli olmuş. İşte size çakma bir efsane; Pers kralı Dara’nın kızı Rukisana 40 derde birden düşmüştü ( o zamanlarda yer çekim kanunları varmış). Uğraş et bunlardan kurtulamadı. Dediler kim tek çare bu güngörmez deresidir. Ama hangi yiğit bu kayaları geçsin ve o sudan getirip Rukisana’cığı yıkasın ve sağlık bulsun. Kaç bin er o yolda can verdi. O sıralar dünya fethine çıkmış Makedonyalı İskender namında bir yiğitte klikyadan geçiyormuş. Bu ay parçası kızı görünce acilen aşık olmuş ve derdine derman olmayı kafaya takmış. Binbir güçlük ve denemeden sonra amacına ulaşmış. Ee boşuna İskender olmamış eleman. Onlar ermiş muradına…

O manzara hakkaten süper ya. Önünde resmimi görüyorsunuz.

İnsan fazla heyecan yapınca yükselen adrenalin kafa yapıyormuş. Nitekim korkarak ve kan akıtarak geçebildiğim yerden dönüşte sekerek geçtim. Yani kendi kendime doping yapmış oldum. Yol boyunda bu kez “uyuz pınarına” rast geldik. Ekip olarak yunduk yıkandık. Dendiğine göre her cilt illetine ilaçmış. Bakalım benim kelim geçerse eminim hepiniz burada sıraya gireceksiniz yakında. Hadi hayırlı tıraşlar..

1380 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Ali Taşkın BALABAN

1958 yılında Eskişehir’de doğdu. Ankara Ü. S. B. F'ni bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde memur olarak çalıştı. Antalyada ikamet etmektedir.. * Facebook Sayfamızı Beğenebilirsiniz: buradan abone olabilirsiniz ve yazılarımızı kolayca takip edebilirsiniz. * Yazıların üstündeki benim adımı tıkladığınızda benim tüm yazılarımı içeren 5 - 6 sayfalık menü açılır oradan istediğinizi tıklayarak okuyabilirsiniz. Yorumlar vasıtası ilede yüksek fikirlerinizi iletebilirsiniz. Lütfedip okuduğunuz için teşekkürler.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir