KARISININ ARKASINDAN AĞLAYAN İHSAN

Fenafil sitesinin yayına girmesinden sonra Google üzerinden siteyi kimin ne şekilde ziyaret ettiğini takibe koyuldum. Bir kısım ziyaretçiler, doğal olarak internet arama motorlarında yaptıkları aramalar sonucu buldukları için geliyorlardı. Bu anahtar kelimelerin ne olduğunu ve genel arama trendlerini takip ediyordum.

12.05.2008 tarihinde bir kişi Google’da “karısının arkasından ağlayan ihsan” anahtar kelimelerini yazıp arama yapıyor. “Yoksul Bedevi ile Karısı” başlıklı Sayın Mustafa ATALAR’ın Mevlana’dan aktardığı kıssalardan olan kıssada bu kelimeler ard arda olmasa da yer alıyor ve arama sonucunda 20. sıralar civarında çıkıyor. Ziyaretçimiz bu kıssa vasıtasıyla sitemize geliyor ve her ziyaretinde ortalama 13 dakika boyunca ve yine ortalama 14 sayfamızı okuyor. Ankara’da bulunan ziyaretçimiz, 12.05.2008 – 17.05.2008 tarihleri arasında Google’dan “karısının arkasından ağlayan ihsan” yazarak 25 kez sitemizi ziyaret etmiş, 350 sayfamızı okumuş.

Bu olay üzerine yazdığım 17.05.2008 tarihli yazıda, çıkardığım sonuçları aşağıya aktarıyorum.

1- “karısının arkasından ağlayan ihsan”, internetin ayrıcalıklarından ve üstünlüklerinden biridir. Başka hangi yayın türüyle “karısının arkasından ağlayan ihsan”a ulaşabilirsiniz?

 2- “karısının arkasından ağlayan ihsan” internetin eşitlikçi yönünün bir göstergesidir. Herkes bir İ.P. numarasından ibarettir. Kişinin dini, dili, ırkı, cinsiyeti, yaşı, görüşleri vs. bir anlam ifade etmez. Ancak beyinler uzlaşır veya uzlaşamaz. “karısının arkasından ağlayan ihsan” kimdir, nedir, necidir? Ne önemi var? Eşi vefat mı etti, ayrıldılar mı? Sahiden de “karısının arkasından ağlayan ihsan” var mı?

3- Arayan Mevla’sını da bulur belasını da. “karısının arkasından ağlayan ihsan” muhakkak ne arıyorsa onu bulur. Nerede arayıp nerede bulduğuna da bakmak lazım.

 4- Ölüm Allah(C.C.)’ın emri, şu ayrılık olmasaydı. Gönül isterdi ki kimse kimsenin arkasından ağlamasın. Ama “karısının arkasından ağlayan ihsan” eğer “karısının arkasından gülen ihsan” olaydı, “Yoksul Bedevi ile Karısı” kıssasına ulaşamazdı.

“karısının arkasından ağlayan ihsan” vakası bir müddet daha devam etti ve sonra bitti. İhsan karısının yokluğuna alıştı sanırım. Şu sıralar hiç merak edip de bakmıyorum.

1790 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Gokhan OGUZ

1965 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne kaydoldu. Mezuniyet sonrası 1992 yılı mart ayında Hâkim Adaylığını tamamlayıp Danıştay Tetkik Hâkimi olarak atandı. Başbakanlık ve Kamu İhale Kurumu’nda görev yaptı. 2013 yılında döndüğü İdari Yargı Hakimliği görevinden 2019 yılı Mart ayında emekliye ayrıldı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir