NİÇİN RUHSATSIZ TABANCA TAŞIYORSUN?

SORU: Niçin ruhsatsız tabanca taşıyorsun?


CEVAPLAR

Önemli olan niçin güvenliğimiz yok ve neden korkuyoruz? Asıl sorulması gereken soru budur. Yoksa meslek hayatınız boyunca aynı soruyu tekrarlayacaksınız.

 

** **

Tabancamın sapını gülle donatacağım diye tabancaya övgüler düzen bir kültürün çocuklarıyız. At, avrat, silah Türklüğün şanındandır. Bu soru bana çok ters geldi.

 

** **

Atalarımız “Tabanca tabanlıca adamın elinde gerek.” demişler. Bizde tabanlıyız evvelallah!

 

** **

Zaman zaman TBMM’ de kavgalar olur hatta tabancalar çekilir. Seçilen model insanlarımız bizim idollerimizdir. Demek ki tabanca taşımak kötü bir alışkanlık değil bir seçkin davranışıdır.

 

** **

Maçlarda, sünnetlerde düğünlerde hep tabanca atılır. Hatta ne kadar çok atılırsa o kadar şenliğe ve itibara işaret eder. Demek ki tabanca neşemizin ve itibarımızın tamamlayıcı parçasıdır. Bunda ne kusur var ki.

 

** **

Siz hiç “Kurtlar vadisini” izlemiyor musunuz hakim bey! Bu zamanda hiç tabancasız dolaşılır mı?

 

** **

Köroğlu “Tüfek icat oldu mertlik bozuldu.” demiştir. Mertliğin olmadığı yerde kalleşlik, kalleşliğin olduğu yerde güvensizlik, güvensizliğin olduğu yerde korku vardır. Korkakların sığınacağı bir daldır silah. Korkuyorum onun için taşıyorum tabancayı. Var mı başka izah tarzı hâkim bey!

 

** **

Burada sorun olan tabancanın taşınması değil. Taşıma harcının ödenmemesidir. Ödeme gücüm yoktu ödeyemedim. Şimdi siz benim fakirliğimi mi cezalandıracaksınız? Hani kanun önünde zengin fakir eşitti?

 

** **

Kurşun adres sormuyor hâkim bey. Onun için hepimiz risk altındayız. Toplumca bir “mermi manyağı” olmadığımızı kim söyleyebilir?

 

** **

Valla bu konuda çok felsefi, psikolojik, sosyolojik gerekçelerim var. Bunları açıklarsam suçu övmüş olmaktan da ceza alır mıyım?

 

** **

Hâkim bey mümkünse kitap okuma cezası ver. Evde okuyamadığım bir sürü kitap var. Bari mahkeme kararıyla onları bitireyim.

2372 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Durdu GÜNEŞ

1962 Kahramanmaraş Elbistan doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kamuda sırasıyla Çevre Sağlığı Teknisyenliği, Ruhsat İşleri Şefliği, Sosyal bilgiler Öğretmenliği, Avukatlık, Hukuk Müşavirliği, I. Hukuk Müşavirliği, Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türk Hukuk Dergisi Genel Yayın Kurulu Başkanlığı, İdarecinin Sesi ile Hukuk ve Demokrasi Dergisi yayın kurulu üyeliği yaptı. Kişisel gelişim ve mizah ağırlıklı kitapları bulunmaktadır. Yazıları ve şiirleri çeşitli dergilerde yayınlanmaktadır.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir