GEÇ KALMALARA HAZIR CEVAPLAR

Memurlar sık sık mesai saatlerine riayet etmeleri üzerine uyarılır. Özellikle amir değişikliklerinde veya iktidar değişikliklerinde gündeme gelir. Çünkü otoriteyi tesis etmenin en kolay ve kestirme yolu mesai kontrolünden geçer. İşin esasına hakim olamayan amirin şekli anlamda tazyike önem vermesi olarak da değerlendirilebilir bu.

Ben konuya biraz tebessüm eklemek birazda belki bir memurun bir gün işine yarar diye geç kalmalara mazeret beyanları hazırladım.
– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Hayır amirim geç kalmadım Başkaları mesaide chat yaparken, gazete okurken, geyik yaparken ben çalışıyorum. Memur başına düşen ortalama çalışma süresinden daha fazla çalışıyorum. Devlete hakkım geçiyor. Bende bazen bunları tahsil ediyorum o kadar.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Geç olsun güç olmasın amirim.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Farzet ki bende arandığında bulunmayan, bulunduğunda işe yaramayan müşavir, bankamatik memuruyum. Onlar 657’nin hangi toleranslı hükmünden istifade ediyorsa bende ondan yararlanmak istiyorum.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Bu ülkeye matbaa neden 200 yıl sonra geldiyse, gecikmemde onun payı var. Onu da sorgulayacak mısın?

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Bu ülkede hangi Allah’ın kulu çalışmaya koşar adım gidiyor amirim. Bende gevşek adım gidenlerin içindeyim. Ne anormallik var bunda.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Uykusuzluktan amirim. Uyku fizyolojik ihtiyaç, mesai bürokratik gereklilik. Maslow’un ihtiyaçlar teorisine göre önce fizyolojik ihtiyaçlar gelir.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– İnsan bazen rutinin dışına çıkarak mutlu olur. Hep mesaiye bağlı olarak nasıl olacak bu. Düz yollar sıkıcıdır, bazen yoldan çıkmak gerekir.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Mesaiye geç kalmak işi sevmemenin dışavurumsal bir durumudur. Bir çeşit psikopatolojik haldır. Disiplin hükümlerini değil, teşvik tedbirlerini harekete geçirmeniz gerekir.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Gün gelecek herkes mesaisini evde bilgisayarın başında yapacak. O zamanda insanlar en çok geçmiş zamandaki “niçin mesaiye geç kaldın?” sorusuna çok gülecekler. Bence gelecek nesli kendine güldürme amirim.

– Niçin mesaiye geç kaldın?
– Ceza vermek için prosedür mü tamamlıyorsun yoksa derdimi paylaşmak için konuşturmak mı istiyorsun. Cevabımı ona göre ayarlayacağımda.

1520 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Durdu GÜNEŞ

1962 Kahramanmaraş Elbistan doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kamuda sırasıyla Çevre Sağlığı Teknisyenliği, Ruhsat İşleri Şefliği, Sosyal bilgiler Öğretmenliği, Avukatlık, Hukuk Müşavirliği, I. Hukuk Müşavirliği, Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türk Hukuk Dergisi Genel Yayın Kurulu Başkanlığı, İdarecinin Sesi ile Hukuk ve Demokrasi Dergisi yayın kurulu üyeliği yaptı. Kişisel gelişim ve mizah ağırlıklı kitapları bulunmaktadır. Yazıları ve şiirleri çeşitli dergilerde yayınlanmaktadır.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir