NİÇİN GÜVENİ KÖTÜYE KULLANDIN?

SORU: Niçin güveni kötüye kullandın?

CEVAPLAR
• Kendimi bildim bileli politikacı vaatlerinin arkasındaki boşluğa düştüm. Sonra hep ben mi sürekli çukura düşeceğim diye düşündüm.

• Toplumda güvensizlik epidemik vakıa. İki kişi bir araya gelsen pazarlanacağından korkuyorsun. Ben sadece erken davrandım.

• Güvendiğimiz kavramları alıp bize karşı oltanın ucundaki yem gibi kullananlar da yargılanacak mı?

• Biz devletin verdiği ehliyete güveniriz ama trafik kazalarında bir savaştan daha çok zayiat veririz. Biz devlet güvencesindeki bankalara güveniriz ama bankalarla birlikte paralarımızda batar. Biz zam yok beyanatlarına güveniriz ama arkadan zam gelir. Böyle bir düzende güveni kötüye kullanmak nasıl suç olur?

• Bu ülkede demokrasiye, insan haklarına, düşünce ve ifade özgürlüğüne güvenen ama güvene dayalı mağdur olanları görünce herhalde güveni kötüye kullanmak kuraldır diye düşündüm.

• Atalarımız “Güvenme dostuna saman doldurulur postuma” demişler. Güvensizliğin telkin edildiği bir toplumda nasıl davranabilirdim?

• Türkiye bir güven bunalım yaşıyor. Bu bunalımda ben ne yaptığımın farkında mıyım?

1020 Toplam Görüntüleme 1 Bugün

Durdu GÜNEŞ

1962 Kahramanmaraş Elbistan doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kamuda sırasıyla Çevre Sağlığı Teknisyenliği, Ruhsat İşleri Şefliği, Sosyal bilgiler Öğretmenliği, Avukatlık, Hukuk Müşavirliği, I. Hukuk Müşavirliği, Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türk Hukuk Dergisi Genel Yayın Kurulu Başkanlığı, İdarecinin Sesi ile Hukuk ve Demokrasi Dergisi yayın kurulu üyeliği yaptı. Kişisel gelişim ve mizah ağırlıklı kitapları bulunmaktadır. Yazıları ve şiirleri çeşitli dergilerde yayınlanmaktadır.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir